Cine nu își dorește o viață sănătoasă, să ridice mâna sus! ?
Sănătatea, atât mentală cât și fizică și emoțională reprezintă unul dintre pilonii de bază ai existenței noastre, ghidându-ne și coordonându-ne viața fără ca noi să fim conștienți de asta.
De obicei, când vorbim despre mintea subconștientă ne referim la acele aspecte ale ființei noastre de care nu suntem conștienți sau la care nu avem acces în mod direct și rapid.
Subconştientul nu este un tot unitar, ci este divizat în părţi diferite, care reprezintă convingerile deprinse, aptitudinile, limitările, trăsăturile de personalitate, valorile şi conduitele, conflictele uneori. Aceasta este cauza multor probleme ale oamenilor. Aceste diviziuni apar datorită experienţelor personale, deci reprezintă răspunsuri condiţionate.
Se pare că după ce trăim o nouă experienţă şi învăţăm o nouă lecţie, în creier se formează o diviziune nouă, în subconştient apare „ceva” care nu exista acolo până atunci. Acest „ceva” se poate manifesta conştient sub formă de sentiment sau comportament compulsiv, însă rareori suntem conştienţi de cauzele care le determină.
Această parte subconştientă reprezintă „învăţarea”survenită în urma experienţei trăite,care va continua să joace ulterior un rol activ în viaţa persoanei respective,menţinând tema lecţiei iniţiale.
De exemplu: Dacă un copil învaţă că este prost – ceea ce se poate întâmpla dacă o persoană cu autoritate îi spune acest lucru – acea parte din mintea sa, care a apărut în urma acestei experienţe, va continua să îi influenţeze viaţa, afectându-i imaginea de sine. Totodată, va continua să se comporte „prosteşte”pe baza convingerii subconştiente că este prost. Din contră, lecţii pozitive precum „Eşti deştept” creează diviziuni în subconştient care influenţează viaţa în mod pozitiv.
Subconştientul pare a fi alcătuit în mare parte dintr-o multitudine de astfel de diviziuni, fiecare produsă de o experienţă de viaţă, contrabalansate de factorii genetici. În acelaşi timp,experienţele constructive sau experienţele conflictuale creează diviziuni constructive sau conflictuale.
Unul dintre cele mai cunoscute modele mentale de funcţionare este reprezentat de: Conştient, Subconştient şi Extra-Conştientul. Se poate face o paralelă cu modelul psihanalitic al lui Freud, cele trei nivele fiind corespunzătoare părţilor personalităţii Id, Ego şi Super-Ego.
Acest model al minţii este specific Terapiei Yageriene .În acest model, terapia constă în identificarea părţilor problematice şi vindecarea lor, pentru a putea să sprijine nevoile şi valorile actuale ale individului. Diferența se face că în terapia yageriană se acționează la nivelul domeniului extra-conştient, pe când în psihanaliză terapia se realizează conştient.
Capacitățile noastre conștiente sunt în același timp extraordinare și limitate. Extraordinare sunt iubirea, creativitatea și inteligența. Ne limitează însă convingerea că avem capacitatea de a ne controla. Ne închipuim că avem capacitatea de a face schimbări care sunt mai presus de puterile noastre. De exemplu, capacitatea de a trata fobii, vicii și convingeri iraționale, precum și restricții pe care le recunoaștem ca fiind iraționale, dar care persist, în ciuda voinței noastre conștiente.
Subconștientul nostru depozitează influențele primite de la experiențele trăite și nu are capacitatea de a acționa. Acest domeniu este similar memoriei unui computer: se modifică și reacționează ca răspuns la stimuli externi, este dotat cu funcții asociate precum vorbirea, însă este incapabil să acționeze singur. Este inteligent numai în măsura în care este capabil să învețe și să reînvețe.
Creierul extra-conștient, pe de altă parte, pare să posede conștiență de sine. Are capacitatea de a “gândi” în același mod în care noi gândim conștient, și anume să raționeze, să asocieze cauza cu efectul și să extrapoleze. Extra-conștientul posedă în general simțul valorii proprii și este dispus să conlucreze pentru perfecționarea sinelui.
Procesul de Vindecare nu trebuie să fie unul îndelungat, dificil, dureros și traumatic.
Terapia Yageriană presupune așadar existența unui nivel de înțelegere sau a unui nivel de abilități, de capacități mentale superioare ale minții conștiente (Centrum) și atunci este foarte important să comunicăm cu acest aspect extraconștient, cu această minte extraconștientă care are capacități superioare minții conștiente, inteligenței noastre obișnuite.
Ce fel de suferinte poți vindeca folosind Terapia Yageriană?
✅Probleme fizice
– probleme dermatologice (psoriazis, urticarie)
– probleme gastro-intestinale (ulcer)
– probleme dermatologice (infertilitate, menstruaţie neregulată, depresia post-partum)
– durerile de cap
– problemele respiratorii
– problemele sexuale
– controlul greutăţii
✅Probleme psihologice
– comportamentele adictive
– probleme de comportament (obsesii,ticuri)
– probleme legate de imaginea de sine
– tulburări afective (controlul furiei, anxietate, depresia)
Ai acum șansa de a învăța și de a-ți însuși chiar tu una dintre cele mai eficiente tehnici de lucru cu mintea pe care o poți folosi în scop personal, pentru dezvoltarea ta, sau în lucrul cu clienții tăi de la singurii traineri acreditați din România, care au studiat direct cu cel care a creat și dezvoltat această tehnică, Edwin Yager, PhD.
Acest curs îl susțin cu bucurie alături de Angela Nuțu, psihoterapeut, trainer, coach și Vicepreședinte Asociația Română de Hipnoză.
Cursul de Terapie Yageriană se va desfășura exclusiv online în perioada 15-17 mai.
Află toate detaliile despre curs aici www.hipnoza.ro/centrum
Această metodă este extrem de simplă și ușor de aplicat, chiar dacă nu ești specialist în domeniu.
Acesta este unul dintre motivele pentru care la acestă formare poate participa oricine, chiar dacă nu ești terapeut, coach, psihoterapeut, sau trainer.
Câteva dintre avantajele pe care această tehnică le oferă sunt:
– Nu ai nevoie de pregătire prealabilă
– Nu ai nevoie de hipnoză sau de o inducție hipnotică
– Terapia se poate realiza conversațional
– Clientul NU trebuie să îți dea detalii despre problemă
– Durează foarte puțin
– Nu implică suferință emoțională sau psihologică de nici un fel
– Rezolvarea apare adesea în mai puțin de 3 sesiuni
– Poți să aplici Terapia Yageriană singur/ă, autogen
Ești curios cum decurge o ședință de Terapie Yageriană?
Urmărește Video de mai jos ??
Te așteptăm cu bucurie și cunoaștere ? www.hipnoza.ro/centrum
- Share:
Hipnoza regresivă este una dintre cele mai eficiente și puternice tehnici de transformare și vindecare. Aceasta este una dintre tehnicile Esentiale pe care orice coach, trainer sau terapeut ar trebui sa le aibă în arsenalul său de lucru. Regresia hipnotică poate fi însă și o poartă de autocunoaștere și autovindecare. Hipnoza regresivă este folosită cu […]
Am scris în articolul de aici cum hipnoza ne oferă un instrument unic: posibilitatea de a “ne întoarce în timp” pentru a retrăi și reevalua o experiență trăită din viața noastră. Iată de ce Regresia hipnotică este considerată regina tehnicilor hipnotice. Dacă îți dorești să înțelegi mai bine tainele cele mai cunoscute tehnici hipnotice, în […]
Nu este niciodată prea târziu să ai o copilărie fericită – Richard Bandler (Co-Creator NLP) Dintre toate metodele hipnotice cunoscute la ora actuală, Regresia Hipnotică este de departe cea mai renumită, cea care dă naștere celor mai multe fantezii și controverse. Cei mai mulți oameni cred că regresia hipnotică înseamnă automat vieți anterioare, că una […]
Ti-am vorbit în partea a doua a cursului de autovindecare despre incredibila putere a gândurilor, cuvintelor tale și atitudinea cu care privești suferința, indiferent de natura ei. De asemenea, despre importanța extraordinară pe care o au micile exerciții și tehnici pe care le poți integra în programul tău, în cursul firesc al zilelor tale, pentru […]