- 25%

1.599,00 lei 1.199,00 lei

Terapia Provocativă – Formare Internațională cu Nick Kemp

5-6-7 iunie

09:00 – 17:00

București sau Online

 

Terapia Provocativă – Formare Internațională
 Start Time
09:00
05 June 2020
 Finish Time
17:00
07 June 2020
 Adresa
Hotel Siqua

Asociația Română de Hipnoză aduce o nouă premieră în România, în domeniul terapiei și dezvoltării personale: primul curs de Terapie Provocativă, un model extraordinar de terapie bazată pe tehnici avansate de comunicare. Cursul va fi susținut de Nick Kemp, creatorul tehnicii.

Nick Kemp a creat  în 2006 modelul Terapiei Provocative, bazându-se pe modele de limbaj și comunicate verbală și non-verbală.

Terapia Provocativă se folosește de  trei abordări pentru a duce clientul de la o stare de blocaj la o stare fluidă, aducându-i mai multă libertate și putere de alegere. Acest mod conversațional de lucru presupune ca practicantul să acorde o atenție deosebită răspunsurilor clientului, încercând însă să mențină controlul asupra cursului discuției.

Cele trei abordări sunt:

  • Furnizarea sau stimularea răspunsurilor clienților prin interacțiuni verbale și non-verbale
  • Utilizarea de tehnici de hipnoză indirectă și metafore de limbaj eficace și provocatoare – pentru a crea „stări fluide” pentru client.
  • Cadrul de timp – Promovarea de noi moduri de deplasare prin timp și spațiu

Terapia Provocativă te învață cum să provoci în mod deliberat (să soliciți răspunsuri) clientul prin adoptarea unor poziții diferite, care stimulează clientul în noi moduri de a gândi și de a simți. Practicantul caută rezistențe în client și abordează cel mai mult ceea ce urmărește să evite acesta în discuție, identifică „punctele oarbe” ale clientului, folosind mult umor și lucrând într-un mod improvizat. Practicantul creează o mișcare specifică în ședință și poate acoperi discuția pentru pentru mari secțiuni ale interacțiunii, abordare ce poate fi foarte diferită față de multe alte terapii vorbite.

Mulți dintre cei care deja au încercat diverse forme de terapie ar putea fi inițial surprinși de cantitatea de energie, distracție ( 😊 )  și onestitate care poate rezulta din această abordare. Acest lucru face ca sedința de terapie să fie foarte asemănătoare cu o întâlnire între prietenii vechi în care fiecare îl poate întrerupe pe celălalt, îl tachinează pe celălalt, îi găsește punctele fixe și stabileste un dialog foarte direct. Această libertate aparentă este, desigur, bazată pe toate principiile etice și profesionale ale bunei practici clinice. Avantajul acestui forme de terapie este că se poate ajunge la interacțiuni calde și umane, ceea ce permite clientului să găsească propriile soluții dintr-o stare nouă, deschisă, conștientă, receptivă.

Cine este trainerul?

Nick Kemp  este terapeut, coach, autor și trainer internațional. Nick este cunoscut la nivel internațional ca specialist în rezolvarea problemelor de anxietate, și predă cu success propriul model de terapie la terapeuți și medici din SUA, Europa, Asia și Marea Britanie.