[Partea 2] Metode Practice de Autovindecare

Este deja bine cunoscut faptul că atât timp cât sistemul nervos este relaxat, organismul uman are puterea de a se autovindeca. Organismul nostru este echipat cu mecanismele necesare pentru a se vindeca singur, ceea ce este nevoie să facem este să învăţăm să lucrăm cu mintea pentru a putea ghida acest proces, indiferent de nivelul la care se produce: fizic, emoţional, mental sau spiritual. Este nevoie să lucrăm cu gândurile, sentimentele şi credinţele noastre.

De-a lungul anilor, de-a lungul mileniilor, mai bine spus, toate culturile și civilizațiile au creat tot felul de tehnici, de metode, de sănătate, de întărire a sistemului imunitar. Şi când vorbim despre vindecarea fizică, vorbim în primul rând despre prevenire bolii.

Mici exerciții pe care le poți face zilnic,  activează foarte mult organismul, corpul tău, și desigur, automat, activează foarte mult sistemul imunitar și starea ta de sănătate.

În același timp, putem să ne folosim de puterea minții, cum spuneam în video-ul precedent și să începem să lucrăm focalizându-ne chiar atenția întru totul asupra unei anumite zone din corp. De exemplu, dacă avem o rană deschisă, sau avem o vânătaie, sau avem o durere undeva într-o parte a corpului, putem să ne concentrăm mintea, atenția pe acea zonă astfel încât, să transmitem mental energie. Nu este vorba atât de energie cât de faptul că îi spunem minții unde să se ducă, să se concentreze, şi să modifice semnalele pe care le primim de la acea zonă din corp astfel încât pe de o parte, să nu ne mai deranjeze acea parte a corpului și pe de altă parte să grăbească astfel procesul de vindecare.

 

De asemenea, vorbim despre vindecarea la nivel mental, psihologic. Şi aici sunt foarte multe probleme cu care ne confruntăm. Şi una dintre cele mai mari probleme cu care oamenii se confruntă este lipsa de control asupra dialogului intern.

Modul în care vorbim cu noi înșine și modul în care vorbim cu ceilalți despre noi înșine, are un impact profund asupra modului în care ne simțim, emoțional și fizic. Gândurile pe care le avem și cuvintele noastre au un impact asupra a cât de sănătoși suntem mintal, emoțional și fizic, în modul în care reușim să facem față situațiilor dificile, în șansele noastre de succes în eforturile noastre și în capacitatea noastră de a fi fericiți și de a ne bucura de viață.

 

Unii dintre noi avem obiceiul de a folosi aceleași cuvinte negative din nou și din nou, făcând un obicei din asta. Problema este că, cu cât auzim, citim sau rostim un cuvânt sau o frază, cu atât are mai multă putere are asupra noastră. Asta doar pentru că creierul folosește repetarea pentru a învăța, căutând modele și consecvență ca o modalitate de a da sens lumii din jurul nostru.

Repetarea este cel mai puternic instrument pentru a imprima ceva în mintea ta și a-l păstra acolo.

Așadar, dacă suferi fizic sau emoțional, zi de zi, prin cuvintele pe care ți le spui și atitudinea cu care îți privești situația, poți să te apropii de vindecare sau să te adâncești și mai mult în durere.

Dacă vrei să folosești limbajul ca instrument al propriei vindecări, trebuie să înveți să ai puterea și perseverența pentru a examina gândurile care se mișcă pe ecranul minții tale legate de suferința ta, fiecare credință pe care o ai despre durerea ta și fiecare cuvânt pe care ajungi să-l rostești despre situația în care te afli.

Sunt foarte mulți oameni care de exemplu se ceartă tot timpul, ei pe ei însăşi. Sunt foarte mulți oameni care au gânduri de care nu pot scăpa, gânduri repetitive sau idei. Nu vorbim aici de probleme psihiatrice ci de așa-numita ruminaţie. Un gând care îţi revine încontinuu, încontinuu și nu poți scăpa de el. Ei bine, poţi face foarte multe tehnici, foarte multe exerciții, pentru acest gen de probleme psihologice să spunem, psihoemoționale mai degrabă.

O tehnică foarte eficientă în această direcție se numește camera de control.

 

Camera de control

Imaginează-ți un spațiu, o cameră, în care poți controla toate lucrurile din viața ta inclusiv aceste gânduri nedorite, nepoftite, de care nu mai poți scăpa. Ei bine, ca și cum camera de control dacă vrei, este ca un fel de turn de control de la aeroport. Şi acolo, în camera ta de control, tu apeși pe butoane, dai volumul mai încet, mai mare, mai mic, mai tare și poți modifica diferitele funcții ale corpului tău, diferitele reacții sau senzații sau chiar gândurile cum spuneam și ideile care îţi trec prin minte.

 

Autovindecare prin Puterea Minții

Am strâns cele mai bune tehnici într-un seminar online intensiv de Autovindecare la care te invit pe 19 Septembrie pentru a descoperi cum poţi te priveşti la nivel holistic şi să obţii o viaţă sănătoasă pe toate planurile. Te poţi înscrie AICI.

 

Ce ți-am pregătit pentru seminarul din 19 septembrie?

✨ Legătura Trup-Minte-Suflet

✨ Tipurile de procese care pot fi folosite pentru Autovindecare

✨ Tehnici de Vizualizare și Imagerie Mentală

✨ Tehnici de AutoHipnoză

✨ Vindecătorul Interior

✨ Cogniția și Lexicul – Schimbarea stării prin schimbarea cuvintelor

✨ AutoVindecarea și Controlul Durerii

✨ AutoVindecare prin Alimentație

 

seminar autovindecare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *