1.399,00 lei

Workshop de Formare Terapia Yageriană

15 Mai de la 18.oo – 21.00

16 și 17 Mai de la 09.00 – 17.00

09:00 -17:00

LIVE Online prin Zoom

 

Ce este Terapia Yageriană?

 

Terapia Yageriană este o tehnică gândită și creată de Edwin K. Yager, Ph.D., profesor de psihiatrie practică la Facultatea de Medicină a Universității California din San Diego. Denumită și Terapia Centrum sau Terapia Subliminală, ea se bazează pe ideea că personalitatea fiecăruia dintre noi este construită din mai multe elemente diferite iar toate aceste părți sunt conectate sau unificate la o parte centrală pe care Yager a denumit-o sugestiv “Centrum”. A ales această denumire pentru că este una neutră, care nu încălcă sau lezează credințele spirituale sau religioase ale omului putând astfel să fie folosită de oricine, în orice condiții.

Multe dintre problemele cu care ne confruntăm sunt consecințe ale unor condiționări create în timpul experiențelor de viată, care continuă să influențeze anumite părți ale minții noastre. Pe scurt, scopul Terapiei Yageriene este de a identifica şi a re-condiționa, rezolvând problemele pornind de la cauza lor. Atunci când cauzele unei probleme sunt identificate şi re-condiționate, şi simptomele, rezultatele acesteia sunt eliminate. Exemple ar fi: fobii, insomnii, anxietate, depresie, dependențe etc.

 

Care este mecanismul de funcționare al Terapiei Yageriene?

 

Punctul de pornire în Terapia Yageriană este existența unei părți centrale care uneşte şi controlează toate părțile din care este construită mintea umană.O poți numi Centrum, inteligența superioară sau extra-conştient. Terapia Yageriană presupune accesarea acestui nivel superior al minții, şi printr-o serie de paşi logici identificarea cauzei şi rezolvarea problemei.

În timpul aceste terapii pacientul este foarte conştient de proces, dar partea sa rațională nu este implicată în proces. Clientul, sau mai bine zis, mintea sa conștientă este mijlocul de comunicare între Centrum şi terapeut, care ghidează întreg procesul.

 

Cât este de eficientă Terapia Subliminală?

Deoarece abordează cauza problemei şi nu simptomele sale, Terapia Yageriană este una dintre cele mai eficiente metode de re-educare a minții subconştiente. Clienții pot obține soluționarea problemelor de la o şedință până la maxim 3-4 şedințe.

 

Ce probleme pot trata cu ajutorul Terapiei Subliminale?

Terapia Subliminală poate fi folosită în tratarea oricărei probleme care s-a instalat în mintea pacientului de-a lungul experienței lui de viață: fobii, ticuri, bâlbâieli, tulburări de personalitate, depresie, insomnii, anxietate, atacuri de panică, obsesii, etc.

Terapia Subliminală este o tehnică eficientă şi pentru descoperirea cauzelor care provoacă probleme fizice psihogene: dureri de cap, dureri de spate, probleme ginecologice, astm etc.

 

Probleme fizice

– probleme dermatologice (psoriazis, urticarie)

– probleme gastro-intestinale (ulcer)

– probleme dermatologice (infertilitate, menstruaţie neregulată, depresia post-partum)

– durerile de cap

– problemele respiratorii

– problemele sexuale

– controlul greutăţii

 

Probleme psihologice

– comportamentele adictive

– probleme de comportament (obsesii,ticuri)

– probleme legate de imaginea de sine

– tulburări afective (controlul furiei, anxietate, depresia)

 

Cine sunt trainerii?

 

Angela Nuțu

Angela Nuțu este psihoterapeut, coach, doctorand în Psihologie Medicală şi unul dintre cei mai cunoscuţi şi bine pregătiţi traineri din România. Angela este vicepreşedinte al Asociaţiei Române de Hipnoză, are experienţă de peste 10 ani în domeniul comunicării

 

Eugen Popa

Eugen Popa este Trainer și Speaker Internațional, Președinte al Asociației Române de Hipnoză. Eugen Popa oferă programe de pregătire profesională și personală adresate atât specialiștilor și terapeuților cât și publicului larg, interesat de aceste domenii.