Formare Terapia Yageriana

Formare Terapia Yageriana
Start Time
10:00
06 November 2021
Finish Time
17:00
07 January 2020
Adresa
ONLINE

 

De obicei, când vorbim despre mintea subconștientă ne referim la acele aspecte ale ființei noastre de care nu suntem conștienți sau la care nu avem acces în mod direct și rapid.

Subconştientul nu este un tot unitar, ci este divizat în părţi diferite, care reprezintă convingerile deprinse, aptitudinile, limitările, trăsăturile de personalitate, valorile şi conduitele, conflictuale uneori. Aceasta este cauza multor probleme ale oamenilor. Aceste diviziuni apar datorită experienţelor personale, adică reprezintă răspunsuri condiţionate.

Terapia Yageriană este o tehnică gândită și creată de Edwin K. Yager, Ph.D., profesor de psihiatrie practică la Facultatea de Medicină a Universității California din San Diego. Denumită și Terapia Centrum sau Terapia Subliminală, ea se bazează pe ideea că personalitatea fiecăruia dintre noi este construită din mai multe elemente diferite iar toate aceste părți sunt conectate sau unificate la o parte centrală pe care Yager a denumit-o sugestiv “Centrum”. A ales această denumire pentru că este una neutră, care nu încălcă sau lezează credințele spirituale sau religioase ale omului putând astfel să fie folosită de oricine, în orice condiții.

În momentul în care folosim terapia subliminala ne conectăm la partea centrală a ființei noastre – Centrum – și cu ajutorul ei putem comunica cu acele elemente ale personalității și psihicului care au generat problema. Această comunicare se face la nivel inconștient, deci subliminal, de unde vine și denumirea tehnicii.

Teoria pe care s-a constituit această terapie afirmă ca toți oamenii sunt condiționați de propriile experiențele de viață și că acest lucru le poate provoca afecțiuni mentale și fizice.

Terapia Yageriană este o tehnică eficientă și eficace folosită pentru a descoperi acele părți din noi care generează dizarmonie. Aceasta permite pacientului să înțeleagă cauza problemei din perspectiva prezentului, re-cadrarea mai devreme, evenimentul de cauzalitate din punctul de vedere al cunoașterii. Cel mai adesea rezolvarea cauzei unei boli elimina simptomele acesteia și boala în sine.

Eliminarea problemelor psihologice și psihogene este realizată prin efectul de “re-educare” a părților cauzatoare de probleme ale minții subconștiente; aceasta reprezintă munca pacientului din terapie.

Deoarece Terapia Yageriană abordează cauza problemei, nu simptomele problemei, terapia este eficientă şi eficace, lucrînd mai repede decât terapia tradiţională. Cei mai mulţi pacienţi găsesc răspuns chiar în patru sau mai puține şedinţe.

Terapia Yageriană este o tehnică prin care fenomenele hipnotice pot fi utilizate în scop terapeutic fără a fi nevoie de inducție formală, de transă și poate fi utilizat fie singur, fie în plus față de alte tratamente

Ce poate trata?

Terapia Yageriană poate fi utilizată pentru a trata orice tulburare care este o consecinţă a experienţelor anterioare ale individului. Pentru că legătura dintre trup și minte este strâns legată,această terapie poate trata orice afecţiune existentă atât la nivel fizic cât și psihic.

Probleme fizice

– probleme dermatologice (psoriazis, urticarie)

– probleme gastro-intestinale (ulcer)

– probleme dermatologice (infertilitate, menstruaţie neregulată, depresia post-partum)

– durerile de cap

– problemele respiratorii

– problemele sexuale

– controlul greutăţii

Probleme psihologice

– comportamentele adictive

– probleme de comportament (obsesii,ticuri)

– probleme legate de imaginea de sine

– tulburări afective (controlul furiei, anxietate, depresia)

înscrie-te acum!

 

Cine sunt trainerii?

 

Angela Nuțu

Angela Nuțu este psihoterapeut, coach, doctorand în Psihologie Medicală şi unul dintre cei mai cunoscuţi şi bine pregătiţi traineri din România. Angela este vicepreşedinte al Asociaţiei Române de Hipnoză, are experienţă de peste 10 ani în domeniul comunicării

 

Eugen Popa

Eugen Popa este Trainer și Speaker Internațional, Președinte al Asociației Române de Hipnoză. Eugen Popa oferă programe de pregătire profesională și personală adresate atât specialiștilor și terapeuților cât și publicului larg, interesat de aceste domenii.

Traineri
Angela Nuțu
Eugen Popa