Curs Control al Durerii – 29 Iunie

Curs Control al Durerii – 29 Iunie
Start Time
09:00
29 May 2019
Finish Time
17:00
29 June 2019
Adresa
Hotel Mercure (Unirii)

Interesul pentru tratarea durerii prin hipnoză a crescut odată cu nenumăratele dovezi care atestă că hipnoza poate reduce suferința cauzată de diferiți factori (dar și costurile asociate cu procedurile medicale).

Tocmai de aceea, Asociația Română de Hipnoză, împreună cu trainarii Angela Nutu (Psihoterapeut, Trainer și Coach) și Eugen C Popa (Trainer, Coach și Speaker Internațional) organizează pe 29 Iunie un curs de Control al Durerii prin Hipnoză și Autohipnoză.

Durerea este simțită atunci când nervii speciali care detectează leziunea țesuturilor trimit semnale pentru a transmite informații de-a lungul măduvei spinării la creier.  Și atunci creierul decide ce anume face cu durerea. De exemplu, dacă atingi o suprafață fierbinte, un mesaj va călători printr-un arc reflex în măduva spinării și va provoca o contracție imediată a mușchilor. Această contracție te face să ridici mâna de pe suprafața fierbinte. Acest lucru se întâmplă atât de repede încât mesajul nu ajunge până la creier. Cu toate acestea, mesajul de durere va ajunge până la creier. Odată ajuns acolo, va provoca o senzație neplăcută în corp.

Așadar, Durerea este o experiență complexă care pornește din creier. Fiecare senzație dureroasă este legată 100% de creier.

Folosirea Hipnozei în tratamentul durerii cronice implică o inducție hipnotică cu sugestii pentru relaxare și confort. Pot fi oferite sugestii pentru reducerea durerii care poate continua și dincolo de sesiunea propriu zisă, astfel încât pacientul își poate crea rapid și ușor o stare de confort folosind o ancoră (respirația profundă și expirarea pe măsură ce se închid ochii).

Introducerea hipnozei în tratamentul durerii cronice implică adesea și predarea autohipnozei care poate fi utilizată pentru a reduce durerea zilnică, chiar și în afara sesiunilor. Din experiența noastră, unii pacienți se confruntă cu o reducere imediată a severității durerii după tratamentul hipnoză, în timp ce alții pot obține reducerea durerii prin practici repetate de autohipnoză sau sesiuni de hipnoză.

Asociația Română de Hipnoză organizează primul cur de Control al Durerii vara aceasta.  Cursul va avea loc pe 29 Iunie, în București, iar participarea se poate face atât în sala de curs, cât și online.

Acest curs îți va oferi o înțelegere clară  cât și tehnici practice prin care poți obține sau facilita o reducere semnificativă a durerilor cronice. După ce vei înțelege acest lucru, vei învăța cum să aplici această abordare la o varietate de alte probleme.

Chiar dacă ești începător și nu ai lucrat cu hipnoza, nu este un dezavantaj; tehnicile sunt ușor de învățat și de aplicat. Nu este necesar să fii hipnoterapeut sau practicant în domeniul psihologiei, pentru a învăța și aplica tehnicile. Este suficient să ai ambiția de a învăța cum să reușești să-ți controlezi și depășești durerea, fie ea fizică, psihică sau emoțională.