Cum funcționează Regresia Hipnotică?

24
septembrie
cum-functioneaza-regresia-hipnotica

Am scris în articolul de aici cum hipnoza ne oferă un instrument unic: posibilitatea de a “ne întoarce în timp” pentru a retrăi și reevalua o experiență trăită din viața noastră. Iată de ce Regresia hipnotică este considerată regina tehnicilor hipnotice.

Dacă îți dorești să înțelegi mai bine tainele cele mai cunoscute tehnici hipnotice, în video următor găsești principiile de bază ale regresiei hipnotice:

 

Regresia înseamnă întoarcere. Când facem terapie prin regresie ne întoarcem în trecut. Sunt încă mulți oameni care se întreabă „De ce să ne întoarcem în trecut, când toate probleme și suferințe sunt aici și acum? De ce să ne întoarcem la evenimente pe care le-am uitat sau le-am lăsat în urmă? ”.

Din punct de vedere tehnic, nu mergem nicăieri – rămânem mereu în prezent. Prin regresie doar ne amintim evenimentele din trecut pe care le purtăm cu noi în prezent și care ne afectează în continuare comportamentul / atitudinea / obiceiurile. Nu ne întoarcem la vieți trecute sau experiențe trecute, ci la trecutul reținut pe care îl purtăm și acum. Ne întoarcem la lucruri din trecut care continuă să  interfereze cu cadrul în care ne desfășurăm viața în prezent.

Folosim regresia pentru a ne reaminti evenimentele care au fost  traumatizante într-un moment al vieții noastre și, în acea stare de traumă, am luat unele decizii / credințe care sunt încă adânc întipărite în subconștientul nostru – provocându-ne probleme în viețile noastre actuale.

O mare parte din trecutul nostru este integrat în noi și cele relevante evenimente care se petrec în diferite momente ale vieții (în special în copilărie) rămân vii în noi – declanșând uneori și provocând reacții sau comportamente iraționale și incontrolabile.

De exemplu: dacă un copil a fost bătut și abuzat de tatăl său în copilărie și acum, la vârsta de 40 de ani, deși nu mai are aceeași experiență și legătură cu tatăl său, dar are o furie violentă care provoacă probleme în căsnicia sa – atunci are nevoie să se întoarcă la evenimentele care i-au declanșat reacțiile și comportamentul furios.

În terapia prin regresie ne întoarcem la momentul zero, la declanșatorul inițial, ne deplasăm prin eveniment, înțelegem impactul său asupra minții și corpului nostru, lucrăm pentru eliberarea impactului său, înțelegem implicația acelui eveniment și impactul său asupra vieții noastre actuale și apoi integrăm  învățarea.

Așa funcționează regresia hipnotică. Printr-o transă, deschidem ușa către mintea subconștientă și putem ajuta la identificarea conflictelor, frământărilor, durerilor ascunse, la expunerea obstacolelor, autosabotajul și dezvăluirea conexiunilor invizibile dintre evenimente, emoții și acțiuni, tipare de comportament.

Regresia este o tehnică care poate fi foarte vindecătoare și transformatoare. Aduce adesea noi perspective asupra modului în care funcționează mintea ta și a ceea ce ai experimentat cu adevărat în trecutul tău. Deși mulți oameni se gândesc că prin regresie vor descoperi amintiri cu adevărat șocante, cele mai multe amintiri dezvăluite nu sunt tragice sau oribile, ci, de multe ori, sunt evenimente simple pe care noi le-am interpretat poate greșit, exagerat la un moment dat.

De exemplu, dacă la cinci anişori Costică s-a speriat de câine, iar reacția sa a fost atât de puternică emoțional, încât subconștientul (care are jobul de al proteja) a creat acest automatism de fobie, de frică puternică, pentru ca el să nu se mai confrunte pe viitor cu această problemă, atunci, de fiecare dată când va vedea un câine, va avea aceeași reacție!

Şi dacă interpretarea aceea a fost eronată atunci toată viața a fost bazată pe o interpretare eronată.

Îți dai seama câte astfel de interpretări eronate avem noi în viața noastră?

Nu folosim regresia doar pentru a retrăi amintirile dureroase. Putem să ne întoarcem și la evenimente din trecut puternice și pozitive din această viață – pentru a le ancora și a atarge și mai multă energie, putere și trăsături pozitive. Poate talente la care am renunțat mult prea ușor, visuri uitate și decizii cărora nu le-am acordat suficientă importanță. De multe ori amintirile actuale ale vieții, care pot fi pozitive și puternice (de încredere, curaj, valoare de sine, mândrie etc.) sunt utilizate în terapie pentru întărirea personalității și ancorele sunt plasate pentrua fi folosite atunci când este necesar în situații viitoare.

Așadar, Regresia este o tehnică super simplă pe care oricine o poate folosi. Când vorbim despre regresia hipnotică, vorbim de fapt despre a porni de aici, din momentul prezent și a merge la un moment, un eveniment, undeva în trecut.

Nu contează când este acel moment.

Poate să fie acum o oră, poate să fie acum un an, poate să fie acum zece ani.

Regresia înseamnă efectiv să plec din punctul A, cel actual, în punctul B, cel trecut.
Pe scurt, în esență, asta este regresia hipnotică!

Când cineva vrea să facă regresie, el/ea vrea să, să meargă din A în B. A fiind momentul prezent și B, fiind orice moment care se află înainte de momentul A.

Reține că regresia nu înseamnă să îți amintești ceva. Regresia este retrăirea unui eveniment nu reamintirea sa.

Vrei să te certifici în Hipnoza Regresivă?

Vrei să înveți cum poți ajuta oamenii și să te ajuți pe tine folosind Hipnoza Regresivă?

Vrei să afli mai multe despre Regresiile Hipnotice? Vrei să înveți și tu să faci Regresii Hipnotice?


Ti-am pregătit un program care conține atât teorie cât și multe demonstrații și explicații care te ajută să înțelegi și să stăpânești această metodă!
Află mai multe detalii despre cursul de Formare Internațională în Regresia Hipnotică, dând click pe linkul de mai jos:
 

https://hipnoza.ro/hipnoza-regresiva/

One thought on “Cum funcționează Regresia Hipnotică?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *