În partea a doua a interviului cu Andy Austin am vorbit despre similaritățile, similitudinile dintre EMDR și IEMT. Acum că ai înțeles de ce IEMT nu este totuna cu EMDR, e timpul să mergem mai departe și să descoperim ce conține această minunată tehnică și ce presupune un curs complet de formare în IEMT.
În continuare, vom vorbi despre programul cursului de IEMT (Terapia Integrativă prin Mișcarea Ochilor)pe care Andy îl va susține în România în Septembrie și, de asemenea, vei putea afla chiar de la Andy ce sunt Punctele de Referință ale Identității.
Urmărește video sau citește interviul mai jos:
transcrierea interviului
Eugen Popa: Formarea în IEMT durează patru zile și este formată din Modulul de Practicant și cel de Practicant Avansat.Poți să faci o introducere și să ne spui ce se va întâmpla în primele două zile?
Andy Austin: Modulul de Practicant IEMT este un curs de două zile. În aceste două zile se predă modelul complet de IEMT. În Modulul Avansat de IEMT, luăm această informație și o aprofundăm foarte mult. Astfel încât nu doar vor practica tehnici ci vor înțelege raționamentul din spatele lor.
În prima zi vorbim despre cum să rezolvi problemele emoționlae și mișcările necesare pentru asta, despre lucrurile sau situațiilr pe care noi le percepem ca fiind o problemă pentru noi.
Aici putem include de la o copilărie nefericită la probleme de serviciu, până la stres post traumatic și traumă.Chestiile clasice despre trauma: traume ale vieții.
Ziua a doua este mult mai generativă. În ziua a doua vorbim mai mult despre Identitate, despre cine suntem, Și nu despre ce sau cum simțim.
Există o semnificație radicală între ce simt pentru lucruri și cum mă fac anumite lucruri să mă simt, și cine sunt eu.
Din observațiile mele, cei mai mulți terapeuți trec cu vederea un aspect foarte important, în terapie. Nu fac diferența dintre ce simte o persoană și cum este ea.
“Mă simt deprimat/depresiv” nu este același lucru cu “sunt deprimat/depresiv“. Iar unii oameni se urăsc. În aceste situații, terapeuții se vor focaliza pe creșterea stimei de sine și a emoțiilor pozitive. Dar nu sunt atenți la identitatea Eului și a sinelui care este urât.
În ziua a doua vorbim doar despre Identite.Iar din ce am observat eu,cu excepția unei foarte mici minorități, informațiile sunt 100% noi pentru participanți.
Este genul de informație extraordinară, revelatoare și transformațională.
O mulțime de informații noi și perspective noi la care oamenii nu s-au gândit nicodată înainte. Chiar și terapeuți cu experiență. Trebuie să spun că, practicanții de EMDR care vin la curs, sunt cei mai impresionați de această informație. Au o reacție de “WOW! NU am știut asta!Și le spun mereu “Știu, este un model diferit”.
Eugen Popa: Ca să fie mai clar: Când spui “Eul care urăștele sinele”, are cumva legătura cu conceptul de Părți (Terapia Părților)?Unde ai un Eu și un Sine Superior…
Andy Austin: Am putea să o privim așa. Dar, pe de altă parte, o putem privi oricum dorim să o privim, ca să se potrivească cu viziunea noastră. Aici nu vorbim de Părți ci de construcții lingvistice.
Integrarea Părților și IEMT sunt foarte foarte diferite. Aspectele de Identitate a procesului sunt create, construite de limbajul nostru.Și există variații atât culturale cât și naționale, pentru că fiecare au pronume diferite și moduri diferite de folosire a limbajului.
De exemplu, în franceză fiecare substantiv este feminin sau masculin. În engleză nu există așa ceva. Există implicit, dar nu este exprimat explicit, ca în franceză.Cred că este valabil cu orice limbă de origine latină. Deci, există variații.
Modelul de Identitate, va permite oricui din orice cultură sau nație să înțeleagă modul în care Punctele de Referință ale Identității afectează modul în care oamenii comunică, precum și relațiile pe care oamenii le au cu ei înșiși.
Pentru că dacă “mă urăsc”, atunci vorbim de o relație internă, cu mine însumi. Odată ce înțelegem acest mod de operare și dinamică să putem aplica acest model oricărei relații sau oricărui Punct de Referință al Identității.
Acum că ai o idee mai clară despre ce înseamnă aceste Puncte de Referință ale Identității, vom merge mai departe și, în următorul video, vom vorbi cu Andy despre progamul Modulului Practicantului Avansat de Terapia Integrativă prin Mișcarea Ochilor și, de asemenea vom vorbi despre Modelele de Cronicitate. Un concept nou, creat de Andy Austin, foarte interesant, pe care îl promovează și îl predă în cadrul acestui Modul Avansat.
De asemenea, Andy va vorbi despre felul, modul în care oamenii își ascund foarte, foarte bine universul interior și modul în care Tehnica IEMT poate pătrunde, poate străpunge aceste ziduri create de noi, conștient sau inconștient pentru a ajunge la acea esență a ființei și a ajuta astfel persoana să scape de problemele pe care vrea să le rezolve.
Următorul video apare în curând
În 26-29 septembrie vom aduce în România, în premieră la Asociația Română de Hipnoză, tehnica IEMT care va fi predată chiar de către Andrew T. Austin, creatorul tehnicii. Terapia constă în faptul că orice experiență pe care o avem, este „codificată” la nivel mental și, pentru a o accesa, trebuie să „ne uităm la ea”. Terapia se folosește de mișcarea ochilor care permite accesarea informațiilor. Împreună cu mișcări simple ale ochilor, IEMT folosește și tehnici de interogare pentru a schimba modele de gândire și credințe dăunătoare, producând rezultate fantastice în cazul oricărui tip de anxietate, dar și depresie sau stres.
Pentru detalii și înscriere – www.hipnoza.ro/iemt
- Share:

Hipnoza regresivă este una dintre cele mai eficiente și puternice tehnici de transformare și vindecare. Aceasta este una dintre tehnicile Esentiale pe care orice coach, trainer sau terapeut ar trebui sa le aibă în arsenalul său de lucru. Regresia hipnotică poate fi însă și o poartă de autocunoaștere și autovindecare. Hipnoza regresivă este folosită cu […]

Am scris în articolul de aici cum hipnoza ne oferă un instrument unic: posibilitatea de a “ne întoarce în timp” pentru a retrăi și reevalua o experiență trăită din viața noastră. Iată de ce Regresia hipnotică este considerată regina tehnicilor hipnotice. Dacă îți dorești să înțelegi mai bine tainele cele mai cunoscute tehnici hipnotice, în […]

Nu este niciodată prea târziu să ai o copilărie fericită – Richard Bandler (Co-Creator NLP) Dintre toate metodele hipnotice cunoscute la ora actuală, Regresia Hipnotică este de departe cea mai renumită, cea care dă naștere celor mai multe fantezii și controverse. Cei mai mulți oameni cred că regresia hipnotică înseamnă automat vieți anterioare, că una […]

Ti-am vorbit în partea a doua a cursului de autovindecare despre incredibila putere a gândurilor, cuvintelor tale și atitudinea cu care privești suferința, indiferent de natura ei. De asemenea, despre importanța extraordinară pe care o au micile exerciții și tehnici pe care le poți integra în programul tău, în cursul firesc al zilelor tale, pentru […]