Ce Este Regresia Hipnotică?

23
septembrie
ce-este-regresia-hipnotica

Nu este niciodată prea târziu să ai o copilărie fericită – Richard Bandler (Co-Creator NLP)

 

Dintre toate metodele hipnotice cunoscute la ora actuală, Regresia Hipnotică este de departe cea mai renumită, cea care dă naștere celor mai multe fantezii și controverse.

Cei mai mulți oameni cred că regresia hipnotică înseamnă automat vieți anterioare, că una o implică automat pe cealaltă. Acesta este motivul pentru care o parte dintre ei sunt fascinați, în timp ce ceilalți o resping total.

Hipnoza ne ofera un instrument pe care nicio altă disciplină nu l-a egalat până acum: posibilitatea de a “ne întoarce în timp” pentru a retrăi și reevalua o experiență trăită din viața noastră, aducând toate resursele, toate informatiile pe care le avem, în prezent. Am subliniat “din viața noastră” pentru că da, regresia hipnotică te poate ajuta să descoperi cauzele problemelelor pe care le ai acum prin reevaluarea unor evenimente pe care le-ai trăit pe parcursul vieții, dar nu mai sunt accesibile minții conștiente. Unul dintre principiile regresiei este acela că, în regresie omul nu își amintește ceva, ci retrăiește ceva. Și asta este o diferență extraordinar de important de făcut.

Terapia prin regresie s-a dezvoltat în principal din teoriile și tehnicile hipnoterapiei și psihanalizei, punând accent pe redescoperirea detaliilor evenimentelor din trecut, pentru a rezolva conflictele și emoțiile actuale. Regresia hipnotică  a devenit populară pe măsură ce psihologia a început să îmbrățișeze convingerea că trecutul e principala cauză a tulburărilor din viața oamenilor.

Când vorbim despre regresia hipnotică sau hipnoza regresivă trebuie, mai întâi de toate, să vorbim despre cum funcționează mintea umană. Și cel mai simplu mod de a explica este să vorbim despre mintea subconștientă și mintea conștientă.

Mintea umană este formată din două sisteme – Subconştient şi Conştient . Nu există o linie clară, concretă între Conştient şi Subconştient, însă există procese, activități şi reacții diferite.

Hipnoza este un pod între mintea conștientă și cea subconștientă. Subconștientul este tărâmul emoțiilor, imaginației, obiceiurilor, dar și al memoriei și intuiției.  Este de asemenea tărâmul viselor și calea către supraconștient. Este esența și nucleul modului în care ne exprimăm pe noi înșine și experimentăm viața.

De cele mai multe ori, atunci când ne gândim la propria persoană, ne identificăm cu Eul conștient, rațional, ce are opinii, face alegeri și decide la ce să ne gândim și ce să facem.

Când ne gândim la Conştient vorbim despre toate acele acțiuni voite, volitive, despre decizii şi analize. Conştientul se exprimă prin rațiune, gândire, este definit de concret, analitic, cognitiv. Conştientul este partea care are puterea de a alege.

Mintea Conştientă este foarte înceată, are nevoie de timp pentru a procesa informația primită pe care o analizează şi apoi dã un răspuns. Capacitatea de prelucrare a minții conștiente este limitată la amintiri pe termen scurt.

Deși la prima vedere pare a fi eroul acțiunii, subconștientul este cel care generează tot materialul de lucru pentru mintea conștientă.

Conștientul construiește gânduri, ia decizii și apoi acționează pe baza operațiilor automate, ale impulsurilor și asociațiilor libere  ale subconștientului.

Subconștientul este cel care generează continuu sugestii pentru mintea conștientă: intuiții, impresii, intenții și senzații.

Acum că ai înțeles cum funcționează mintea umană, poți înțelege de ce regresia hipnotică este o tehncă atât de eficientă în terapie. Regresia este tocmai procesul prin care o persoană aflată în starea de transă accesează un eveniment sau o serie de amintiri aflate în subconștient, care nu mai sunt accesibile minții conștiente.

Urmărește video aici

 

Vrei să te certifici în Hipnoza Regresivă?

Vrei să înveți cum poți ajuta oamenii și să te ajuți pe tine folosind Hipnoza Regresivă?

Vrei să afli mai multe despre Regresiile Hipnotice? Vrei să înveți și tu să faci Regresii Hipnotice?


Ti-am pregătit un program care conține atât teorie cât și multe demonstrații și explicații care te ajută să înțelegi și să stăpânești această metodă!
Află mai multe detalii despre cursul de Formare Internațională în Regresia Hipnotică, dând click pe linkul de mai jos:
 

https://hipnoza.ro/hipnoza-regresiva/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *