10 Întrebări Pe Care Fiecare Hipnotist Ar Trebui Să Le Adreseze Fiecărui Client

De fiecare dată când lucrăm cu cineva, ne ajutăm de întrebări. Fiecare hipnotist sau terapeut va pune mai multe întrebări în funcție de particularitățile fiecărui caz în parte. Este de presupus că veți începe cu întrebări de bază, cum ar fi datele personale, istoria medicală și psihologică, alergii, fobii și orice alte informații care vă pot ajuta în lucrul cu acel client. Mai jos aveți 10 întrebări care vă vor ajuat foarte mult atât în a obține informații de la client cât și în a-l călăuzi și a-i schimba sistemul de referință, ducând astfel spre rezolvarea problemei/lor cu care se confruntă.

 

1. Care consideri/crezi că a fost cel mai folositor subiect dintre toate cele pe care le-am discutat astăzi?

 

2. Imagineată-ți te rog pentru câteva clipe că există un motiv pozitiv, pentru care tu ai această problemă. Că, în spatele problemei pe care o ai, există un scop pozitiv, un câștig. Care ar fi acel câștig? (Observă faptul că întrebarea cere clientului Există cienva casă își “imagineze”. Această exprimare ajută la depaăsirea rezistenței mentale și încurajează creativitatea în explorarea și eventual descoperirea unor câștiguri secundare).

 

3. Ce s-a schimbat în bine, dacă e ceva, de la ultima noastră întâlnire?

 

4. Pe ce subiect ai vrea să lucrăm astăzi?  (Dacă este rezonabil, ai curajul să renunți la planurile pe care ți le-ai făcut pentru acea sesiune. De obicei clientul știe cel mai bine. Negociază dacă nu ești sigur).

 

5. Există cineva care te va susține în procesul tău de transformare?

 

6. Mai ai ceva să îmi spui sau să adaugi acum, despre care nu am discutat deja sau despre care nu am întrebat?

 

7. Ce te pasionează sau ce hobiuri ai? (Include acestea în ședința de lucru prin inducții, metafore și analogii și exemple la care clientul se poate raporta)

 

8. Este posibil ca altcineva să răspundă la telefon în timpul ședinței? Știe cineva că ești aici? (Foarte important atunci cînd persoana respectivă are nevoie crescută de confidentțialitate)

 

9. Cum crezi că te descurci în legătură cu scopurile pe care ți le-ai propus sau pe care le ai?

 

10. Cum ai dat de mine/ cum ai ajuns la mine? (Dacă nu știi de unde a aflat clientul de tine, atunci cum vei ști care dintre eforturile tale de marketing dau cele mai bune rezultate și care nu?)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *